Εσωτερική θερμομόνωση οροφής

  • Jul 13, 2018
Η λύση στην απώλεια θερμότητας από το σπίτι και χρημάτων από την τσέπη σου!
  • Ζεις σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου και έχεις μεγάλες απώλειες θέρμανσης τον χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα τα αντίστοιχα έξοδα να είναι πολύ μεγάλα?
  • Το κτίριο στο οποίο μένεις είναι παλιάς κατασκευής, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης έλλειψη μόνωσης?
  • Αντιμετωπίζεις πρόβλημα συνεννόησης με τους υπόλοιπους ενοίκους ή δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης, για οποιοδήποτε λόγο, στην ταράτσα για την πραγματοποίηση εργασιών?

 

  Η λύση της εσωτερικής θερμομόνωσης είναι εδώ για σένα!

  Πλέον, μπορείς να γλιτώσεις ένα τεράστιο ποσοστό απωλειών θερμότητας από το διαμέρισμά σου, της τάξης του 80% περίπου, χωρίς να παρέμβεις στο υπόλοιπο κτίριο.

  Με την τεχνοτροπία αυτή, ουσιαστικά επενδύεις εσωτερικά το ταβάνι σου με ένα στρώμα πληρωτικού υλικού, υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα, και στη συνέχεια καλύπτεις την επένδυση αυτή με γυψοσανίδα, για να ολοκληρωθεί η θερμομόνωση. Για την συγκράτηση των υλικών, χρησιμοποιούνται μεταλλικοί οδηγοί, που τοποθετούνται στην περιοχή του ταβανιού που θέλουμε να μονώσουμε. Στο τέλος των εργασιών, πραγματοποιείται το στοκάρισμα και το βάψιμο του ταβανιού. Το στρώμα που δημιουργείται από το πληρωτικό υλικό και τη γυψοσανίδα, αποτρέπει την μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο προς την ταράτσα και αντίστροφα.

  Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής αυτής είναι ότι:

  • Η διαφορά στο εσωτερικό του σπιτιού εμφανίζεται άμεσα.
  • Είναι αρκετά οικονομική.
  • Δεν είναι βαρύ υλικό και έτσι δεν επιβαρύνει τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου.
  • Δεν υπάρχει περιορισμός στην εποχή που θα γίνει, αφού οι εργασίες γίνονται εσωτερικά και δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.
  • Έχει παρατηρηθεί ότι με την χρήση θερμομόνωσης, επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό και ηχομόνωση.

  Τα μειονεκτήματα της τεχνικής αυτής είναι ότι:

  • Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα υγρασίας, θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την υγρομόνωση, η διασφάλιση ότι όποια εργασία γίνει είναι αποτελεσματική (περιμένουμε ένα χρονικό διάστημα για να δούμε αν θα εμφανιστεί ξανά) και μετά προχωράμε στην θερμομόνωση της οροφής. Σε διαφορετική περίπτωση, η θερμομόνωση απλά θα καλύψει το πρόβλημα και όταν θα το αντιληφθούμε θα έχει ήδη φθείρει σημαντικά και τη θερμομόνωση.
  • Επίσης, η θερμομόνωση θα μειώσει το ύψος του διαμερίσματος κατά 10cm περίπου. Έτσι, θα πρέπει να δούμε αν χωρούν τα έπιπλα και αν θα είναι λειτουργικό συνολικά το σπίτι στο νέο του ύψος. Αυτό το μειονέκτημα αφορά κυρίως σπίτια με χαμηλό ταβάνι.

  Να σημειώσουμε ότι η εταιρία μας προτείνει την εργασία της εσωτερικής θερμομόνωσης για οροφές και μόνο στην περίπτωση που δεν μπορούν να γίνουν εργασίες εξωτερικά της οροφής.

  Τέλος, μέγιστη απόδοση των εργασιών θερμομόνωσης επιτυγχάνεται, με την ταυτόχρονη τοποθέτηση θερμοπρόσοψης στους πλαϊνούς τοίχους. Με την κάλυψη με θερμομονωτικό υλικό εξωτερικά των τοίχων εκείνων που βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα. 

  Κάλεσέ μας τώρα για να εξετάσουμε την περίπτωση σου και να βρούμε την πιο συμφέρουσα λύση για εσένα!